Nieuw: Cinco Jotas

Cinco Jotas (5 Jotas) ham kopen bij Spaanseham.nl: de beste ham voor de scherpste prijs!

De Iberische varkens van Cinco Jotas (5 Jotas) zijn 100% raszuiver Iberisch varken en groeien in vrijheid op in de Dehesa, het platteland/de weidegronden in het diepe zuidwesten van Spanje. In dat uitgestrekte gebied voeden de varkens zich met producten uit de natuur, zoals grassen, mossen en natuurlijk met de Bellotas, de eikels die mede bepalen zijn voor de kenmerkende smaak van dit soort Spaanse ham. De vetzuren infiltreren a.h.w. het varkensvlees en geven het het specifieke aroma en de specifieke zo gewaardeerde smaak.

Cinco Jotas/5 Jotas behoort met haar Spaanse Ibérico hammen tot de absolute top van de Spaanse gastronomie en wordt wereldwijd erkent. Vaak wordt de ham van 5 Jotas gekwalificeerd als de beste ham van de wereld!

Cinco Jotas/5 Jotas produceert al meer dan 130 jaar de beste Spaanse hammen op een ambachtelijke en natuurlijke manier. De ervaring en traditie is van generatie op generatie is doorgegeven. De hammen van Cinco Jotas worden in beperkte aantallen geproduceerd en zijn dermate gewild dat de hammen vaak al 2 à 3 jaar van tevoren wordt gereserveerd.

De bodegas van Cinco Jotas/5 Jotas, waar de Iberische hammen rijpen, bevinden zich in Jabugo, in het Nationaal Park "Aracena y Picos de Aroche". Dit overweldigende natuurgebied maakt deel uit van het UNESCO Biosfeer Reservaat "Dehesas de Sierra Morena". Een mooiere plek voor het op een natuurlijke manier langzaam laten rijpen van deze Spaanse delicatesse hammen kan men zich nauwelijks voorstellen. De specialist van Cinco Jotas, de "Maestro Jamonero" (vrij vertaald, de "Hammeester") controleert elke fase van de zeer ambachtelijke productie van de Cinco Jotas hammen. Hij houdt elke ham vanaf dag 1 tot en met het einde van de rijping goed in de gaten, om op die manier de echte 5 Jotas kwaliteit te kunnen waarborgen.

Na het rijpingsproces vindt er een strenge selectie plaats: alleen de allerbeste hammen, die aan de meest stringente organoleptische eisen voldoen en de vereiste onvergelijkbare kwaliteit bieden, worden geselecteerd en mogen de ere naam Cinco Jotas dragen. de 100% Ibérico hammen van 5 Jotas hebben een uniforme kleur die is opgebouwd uit ontelbare glanzende lijntjes vet. En uiteraard hebben de hammen van Cinco Jotas een onmiskenbaar aroma en een onvergelijkbare en unieke smaak en bouquet.

Cinco Jotas ham kopen bij Spaanseham.nl: klik hier!

Het Youtube kanaal van Cinco Jotas, vol met prachtige videos en achtergrondinformatie: klik hier.