Spaanseham.nl is al meer dan 19 jaar de Spaanse ham specialist in Nederland en de grootste importeur van Ibérico ham. Echt Spaanse kwaliteitshammen: nergens goedkoper, nergens beter, nergens sneller leverbaar!

Lees meer

Elk varken is geselecteerd op ras (uitsluitend Iberisch) en verblijf in de vrije natuur in de bergen van de provincie Huelva en op de hoogvlaktes van de Extremadura, waarbij hij uitsluitend de eikeltjes en het gras eet rondom de steeneik, die daar in grote hoeveelheden groeit. 

Lees meer

Niet alleen de smaak is zo bijzonder, maar de echte Spaanse Bellota hammen zijn ook zeer gezond, wat u misschien niet zou denken bij dit product.

Ondanks het feit dat u vlees eet, is de voedingsbasis en bereidingswijze van de ham dusdanig dat deze een hoge concentratie aan goede vetzuren (meervoudig onverzadigd) bevat, die een gunstige invloed uitoefenen op het cholesterol en daarmee op hart- en vaatziekten, vergelijkbaar met de bestanddelen in bijvoorbeeld olijfolie.

Lees meer

Als de Spaanse ham na ontvangst niet direct aangesneden wordt, dient de ham volledig uit de verpakking gehaald te worden. Bewaar de ham vervolgens, liefst hangend aan het bijgeleverde touw of geplaatst in een hamhouder, op een droge en donkere plaats, vrij van ongedierte en vliegen. Nooit in een koeling/koelkast! 

Lees meer

Zoals u wellicht ook in Spanje of elders heeft gezien wordt de Spaanse ham opgediend op een groot bord, waarbij er korte, dunne plakjes worden gesneden, die men met de hand op eet. Hoe dunner de ham gesneden wordt, hoe fijner de smaak.

Lees meer

Gebruiksaanwijzing voor het bewaren van Serrano ham en Ibérico ham. Neem de volgende aanbevelingen in acht en geniet optimaal van Spaanse ham. 

Lees meer

Klanten vragen ons regelmatig: waaraan herken ik een goede/echte Ibérico de Bellota ham?

Lees meer

D.O.P.: Denominación de Orígen Protegida. U zult deze benaming of kwaliteitsaanduiding wel eens zijn tegen gekomen bij het aanbod van Spaanse hammen.

Lees meer

Spaanseham.nl verkoopt al vele jaren de beste kwaliteit Serranoham en Ibéricoham, hetgeen de talloze reacties van klanten, ook op onze site en op onze Facebook pagina, onderstrepen.

Lees meer